Friday, July 29, 2011

Cerita Kasut

Ya saya memang gilakan kasut, selain dari mekap. Eh apa yg saya tidak gilakan?
(Gilakan dunia *sigh)

Ok cerita kasut.

Kriteria kasut yg paling penting bagi saya adalah "keselesaan", kadang-kadang tu kalau berkenan sangat pastu try-try selesa, mahal sikit tak apa, sbb mahu pakai lama dan pakai berjalan kan.
Tempat selalu shopping kasut ni biasalah, tmpat murah mcm Vincci, Charles & Keith, Carlo Rino, Marie Claire, Blay, Nose. Ada sepasang je kasut NineWest tapi tu pun sebab masa tu sale 70% so  dapatlah harga RM90++ mcm tu. Kalau tak sale hmmm mahal nak mam. Over RM150 saya takkan pandang hahaha...

Di Sabah ni ada kedai kasut jenama DOSS, murah dan memang cantik2 design nya. Suka lah sebab cantik dan murah kan? Pernah sekali beli jenama ni tapi tulah, tak selesa dan cepat rosak T_T.

Bagi saya biarlah Alah Membeli Memang Memakai.

Setiap kali lalu kedai ni mesti masuk tengok, geram betul, semua cantik + murah. Tapi bila ingat balik nak pakai lama pastu keselesaan lagi, terus keluar. Cuci mata saja lah.

Saya beli kasut takdelah sebulan sekali kan, pokai lah..hahaha..
Tapi setiap kali masuk kedai, tengok kalau ada yg berkenan belilah, tu pun kalau setelah 3 bulan mcm tu tak beli kasut.
Kiranya setiap 3-4 sekali lah beli.

Kasut online pula, tak pernah try lagi.
Selalu juga tengok-tengok cuci mata... Hmmm takut lah nak beli, nnt tak sesuai kaki lah apa la...
Lagipun kena tengok juga kasut tu daripada apa.
Biasanya kasut jual online ni dari China Taiwan Korea mcm tu kan?
Dorang kan pakai lining dari kulit babs..eiiii tengok lah kulit tu kalau ada 3 dot tu sah kulit babs.
Saya pernah tanya dengan butik-butik yg ada jual kasut mcm ni.

Patutkah saya try beli online??? Sebab ada design yg nak sangat tapi offline tak de jual.



5 comments:

FionaHafiz said...

babe,
vincci pon cepat rosak.

mrsharis said...

aku baru semalam beli kasut..itu pun selepas hampir setahun x beli. Huhuhu..

Dayz J said...

As,saya pun tidak pernah beli kasut online, beli dari katalog pun tidak berani. Kasut ni lain, saiz kena tepat.kalau tidak tepat nanti pakai tidak selesa.Pastu kalau tidak selesa bukan boleh alter macam baju kan. haha

aTy _faRed~ said...

gilerkan kasut jugakkk..!!! siyes..sebulan mesti beli 3-4 pasang.. walaupon selalu nyesal sebab asyik2 terbeli...grrrr....

Lina said...

aku suka charles n keith..biar mahal tp tahan, vincci cantik tp nda tahan..pkai dua ari suda tekupas, bkin sakit jiwa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...